2020 PAPA Regional Technical Meetings

March 17, 2020 7:00 PM
March 20, 2020 3:00 PM
Various, PA

The Pennsylvania Asphalt Pavement Association (PAPA) has scheduled three regional technical meetings to review asphalt pavement hot topics.

It is important to attend these educational meetings for your certification. A certificate of completion (including PDH/NECEPT hours) will be handed out at the end of each session to all who pre-register.

CLICK HERE for further details and the registration form.

Cost:   

$  85.00 — PAPA Members / Government 

$125.00 — Non-Members

 

WESTERN REGIONAL TECHNICAL MEETING - March 17, 2020

    DoubleTree by Hilton Pittsburgh Cranberry, 910 Sheraton Drive, Mars, PA 16046

CENTRAL REGIONAL TECHNICAL MEETING - March 18, 2020

   Wyndham Garden State College, 310 Elks Club Road, Boalsburg, PA 16827

EASTERN REGIONAL TECHNICAL MEETING - March 19, 2020

Mack Trucks, Inc. – Mack Customer Center – 2402 Lehigh Parkway South, Allentown, PA 18103

For driving directions use GPS of 11 Grammes Road, Allentown PA 18103. 

 

 

Schedule (tentative and subject to change)

 

60 min

7:00 a.m.

CONTINENTAL BREAKFAST

Attendees

15 min

8:00 a.m.

Opening Remarks – Housekeeping Items

Charlie Goodhart

15 min

8:15 a.m.

Percent Within Limits (PWL) 4 Year Overview & Pavement Performance Trends

Steve Koser & Adam Ostinowsky

30 min

8:30 a.m.

9.5 MM Dense Graded Asphalt Rubber Mix Projects - Performance to Date

Steve Koser

60 min

9:00 a.m.

HWTT Pilot, BMD & Mix Performance Testing Project, and Industry IDEAL CT Testing

Neal Fannin, Gary Hoffman, & Mansour Solaimanian

15 min

10:00 a.m.

BREAK

Attendees

45 min

10:15 a.m.

PUB 408, Section 400 Rewrite – What’s Changing?

Rich Polenik or Steve Koser & Gary Hoffman

30 min

11:00 a.m.

PA Turnpike Commission 2019 Test Data Summary, Verification Results for Mix Design Submittals, Data from SCB and IDEAL-CT Testing Performed at PTC Lab

Brian Paroda, Materials Manager – LAB

45 min

11:30 a.m.

LUNCH

 

60 min

12:15 p.m.

District Presentations

District Representative

30 min

1:15 p.m.

Industry Roundtable

Jeff Frantz, Kurt Hanf, & Gary Hoffman

15 min

1:45 p.m.

2019 M&T Lab Test Results/eCAMMS Update

Jay Sengoz

15 min

2:00 p.m.

9.5 mm, 19.0 mm, & 25.0 mm High RAP Mix for Low Volume Roads Spec & Deployment Update

Jay Sengoz

20 min

2:15 p.m.

Setting Up Lots and Sublots,

Test Sample Locations on Dept. Projects

Brent Trivelpiece, Section Chief, BOPD, Construction Quality Assurance Section

25 min

2:35 p.m.

Updates: 6.3 mm PG 64-22 Pilot, SMA/RAP Pilot, RAS Research Project, Rejuvenator Research, Project, etc.

Neal Fannin

 

3:00 p.m.

Wrap Up and Adjourn

Charlie Goodhart